Den indre mobberen

Dette innlegget skrev jeg for mer enn ett år siden, men temaet er fremdeles aktuelt. Selvforakt og selvhat er så utrolig krevende og vanskelig å føle på, og det tar så mye energi. Det er mulig å endre på hvordan man tenker om seg selv. Jeg merker at det er tidkrevende og vanskelig, for mønstrene sitter dypt og de må jobbes aktivt med. Men det er altså mulig. Ved hjelp av mye støtte og egen innsats, blir hverdagen gradvis enklere. Det er kanskje nødvendig å forstå mange og gamle sammenhenger for å komme dette til livs, men jeg merker at også det er mulig. Det ER krevende og beintøft, men det ER mulig. Det er vesentlig med god støtte og forståelse, for det er tankemønstre som er der av gode grunner, og ikke noe det går an å bare «slutte å tenke». Dessverre. Jeg er takknemlig for den støtten og forståelsen jeg har rundt meg.

Learning to dance in the rain

Det er den lille jævelen som sitter igjen når det og de som la grunnlaget for den har pakket sammen, dratt hjem og gått videre.

Det er den du sitter igjen med, på grunn av de erfaringene og opplevelsene du har blitt utsatt for. Som du ikke visste hvordan du skulle håndtere, så du hadde ikke de gode strategiene som bygget deg opp, så du tok med deg det som lå nærmest.

Den kritiske stemmen. Den lave selvfølelsen. Usikkerheten. Og du kommer styrket ut av det, til slutt – for du ser den indre mobberen, du ser de andre, du ser det som gjorde deg til den du er blitt, og du ser at du er så mye mer enn du noen gang trodde.

Og du overlevde den indre mobberen – og den er kjip erfaring ganget med hundre. For den forsterker, forstørrer, overdriver, overanalyserer. Den gjør alt større, mer…

Vis opprinnelig innlegg 737 ord igjen

Reklamer

Vil du kommentere?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s