Gutter og anoreksi

Himmel og hav – respekt! For Andreas som er åpen om sin vei ut av anoreksien på PULS i dag. Og som, SAMTIDIG som han er åpen om et tema som er så tabubelagt – at han har en (liksom) «jentelidelse» (som også rammer gutter og menn) – greier å vise frem hvor inmari sterk sykdommen er, samtidig som han viser blant annet styrken, ambivalensen, angsten, håpet, frykten og troen. Alt som kreves for, og følger med det, å kjempe seg ut av en spiseforstyrrelse. Så utrolig modig gjort! Jeg er takknemlig – også ser jeg samtidig hvor vanskelig det må være å være pårørende, å ikke liksom følge med på svingningene som følger med vektopp- og nedgang, men å fokusere på motivasjonen, styrken, den indre kraften, verdien i personens egne mål.

For det handler jo ikke om vekten! Det handler jo om hvordan man tenker om seg selv, egen verdi, tro på seg selv, tro på hva man kan klare, og å finne tilbake til troen når man føler man feiler. DEN kampen er vel veien ut. Men det er ikke alltid så lett å se det selv midt i stormen.

Kjenner jeg ble så kjempetakknemlig for den dokumentaren – for at han VÅGET og for at han fortalte det på akkurat den måten!!

NRK TV Puls – 09.03.2015 Gutter og anoreksi

Også er det så mye mer å si om dette temaet, og så mange bedre måter å si det på, men nå ble det litt sent. Men se klippet på nrk.no, anbefales virkelig, om ikke linken fungerer herfra.

Andreas fortjener ros og en varm klem for sin åpenhet og ærlighet! Modig! Takk.

Reklamer

Vil du kommentere?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s